Domowe lody jabłkowe i imbirowe

 

Tak! W końcu jest lato, szorty są wypuszczone, kołdra zimowa została ostatecznie odłożona, a okna można pozostawić otwarte przez cały dzień! Jestem tak podekscytowany, że Summer przyjechał, nie tyle ze względu na garbarstwo (jestem wystarczająco stary, żeby wiedzieć lepiej w dzisiejszych czasach!), Bardziej dlatego, że możesz wybrać się na piękne wycieczki dookoła kraju z cudownym błękitnym niebem i czuję, jak ciepłe słońce bije na ciebie. Oznacza to również, że nadszedł czas na pikniki, grille i niesamowite domowe letnie jedzenie. Jedną z moich ulubionych rzeczy do zrobienia w lecie są domowej roboty Lody Lody i Lody. Są tak proste i łatwe do zrobienia oraz około miliona przepisów, które chciałbym wypróbować! Tego lata chciałem wypróbować nowy przepis, więc po przetestowaniu go i pobraniu próbek, chciałem podzielić się z wami jednym z moich, teraz ulubionych, przepisów.

 

Metoda:
1 / Upewnij się, że Twoja loda na patelni jest myta, czysta i sucha przed użyciem.

2 / Opróżnij około połowy soku jabłkowego i imbirowego Cawston Press do dużego dzbanka i dodaj do niego 20 ml butelek Elderflower Cordial i zamieszaj.

3 / Upewnij się, że smakujesz w miarę, jak idziesz, jeśli jest za ciasno, możesz dodać więcej soku z Apple & Ginger, aby rozcieńczyć Elderflower Cordial.

4 / Dodaj mieszaninę do foremek. Upewnij się, że nie wypełniasz go do góry, ponieważ gdy zamarza, będzie się nieznacznie rozszerzał i nie będziesz chciał przelać się w lodówce!

5 / Po napełnieniu foremek ostrożnie umieścić je w lodówce na co najmniej 5 godzin (w miarę możliwości przez noc). Cieszyć się!

Comments

  1. Super wpis! bede tu czesciej zagladal.

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *